Our Recent Posts

Tags

  • Razvan Tomasescu

Favoritii Cupei Mondiale


Din moment ce este pauza competitionala in toate campionatele, si se vor disputa meciuri amicale ale echipelor nationale, m-am gandit sa vorbesc despre Campionatul Mondial. Acesta va incepe pe 14 iunie si finala va avea loc pe 15 iulie.

Daca in trecut, CM reprezenta nivelul maxim de fotbal la nivel mondial, in ultimul timp, atat eu cat si altii, suntem de acord ca frumoasa competitie dedicata nationalelor si-a pierdut farmecul. Inteleg clar problema cu drepturile de televiziune si dorinta de expansiune a acestui sport pe toata Planeta, dar mi se pare inadmisibil ca echipe precum Coreea de Sud , Tunisia sau Senegal sa fie prezente la aceasta competitie, dar formatii ca Italia, Olanda , Chile sau SUA sa priveasca Mondialul de la televizor. Stiu de sistemul de calificare, care este impartit pe regiuni ( ex. Europa, Asia, Africa), dar tocmai asta cred eu ca este problema, cele mai bune formatii sunt in Europa si America de Sud, cred ca toata lumea e de acord, iar echipele mult mai slabe decat cele enumerate mai sus ajung sa se califice, pe cand Italia sau Chile, nu.

Schimband abordarea acum, competitia reuneste sute de mii, daca nu milioane de suflete care isi sustin compatriotii. Campionatul Mondial chiar devine “urmaribil”, din fazele eliminatorii, unde in general ajung favoritele competitiei. Ca tot vorbeam de favorite, prevad o finala Brazilia-Spania.

Cred ca Brazilia are principala sansa, fiindca are un super lot, jucatori de calitate uriasa pe toate posturile, Spania are si ea un suflu nou de jucatori fabulosi ( in echipa spaniola a avut loc un schimb de generatii, dupa triumfurile repetate in 2008, 2010 si 2012, la CM din 2014 au iesit inca din faza grupelor). Pe langa acestea doua, cred ca si Franta are sanse semnificative, desi cred ca de abia de la Euro 2020 vom vedea adevarata forta a acestei echipe destul de tinere. De asemenea, Germania, dar care, cred eu, are lacune in atac, lipsindu-i un atacant veritabil. Tare mi-as dori sa vad si o Argentina puternica, insa la cum a aratat in calificari, nu prea cred. Aceasta este ultima sansa a lui Leo Messi sa castige Mondialul cu tara sa pe care o iubeste enorm. Doar daca liderul selectionatei albiceleste va prinde cea mai buna forma, Argentina va avea sanse reale. Cine credeti voi ca va castiga Mondialul la care, spre dezamagirea noastra, Romania nu a mai paricipat de 20 de ani?