Our Recent Posts

Tags

  • Razvan Tomasescu

Miniturneul de la Lisabona și Posibilitatea unei Campioane Inedite


sursa: https://oltnews.com/

Cu mai bine de 150 de zile de la disputarea meciurilor tur din optimile Ligii Campionilor, competiția a revenit cu restanțele care au completat un inedit "final 8", miniturneul care se va juca

în Lisabona și care va decide câștigătoarea trofeului în acest sezon.

În prima seară, cea care a adus și surprizele, până la urmă, Real a călătorit la Manchester cu gândul de a surmonta eșecul cu 2-1 suferit în tur. Ce-i drept, judecând după finalul de sezon din La Liga, madrilenii aveau tot dreptul să viseze la o întoarcere de scor și la biletul spre sferturi. Totuși, așa cum am văzut și vineri seara, a părut că inspirația lui Zidane s-a terminat odată cu sezonul din Spania. Realul a arătat mai gri ca niciodată, dovadă faptul că a trebuit să caut echipa introdusă de Zidane în teren pentru a-mi aminti toți cei 11 titulari. Hazard a fost doar o umbră a celui care altădată se simțea ca peștele în apă pe teren englez, în tricoul lui Chelsea; până la urmă această prestație a fost doar ultima dintr-o serie de meciuri neconvingătoare care ne conturează imaginea unui sezon complet ratat pentru belgian. Linia de mijloc, pe care o știe deja toată lumea pe de rost: Kroos-Casemiro-Modric a fost extrem de lentă, mereu cu un pas în urma lui De Bruyne sau a lui Rodri, iar apărarea spaniolilor, din care a lipsit căpitanul Ramos, a fost cea care a făcut, în cele din urmă, calificarea imposibilă, prin Varane, autor al ambelor greșeli care au dus la golurile lui City. Nici echipa lui Guardiola nu a avut cel mai convingător joc, însă pressingul avansat pe construcția Realului i-a pus în dificultate grav pe fundași, dar mai ales pe Courtois, un portar care nu are un joc de picior excelent. Cu toate acestea, City merge mai departe și i se deschide un culoar facil către semifinale, căci Lyon a produs surpriza și a rezistat în returul cu Juventus.

Olympique Lyon, cu un singur meci oficial jucat în 5 luni, a fost o echipă mult mai bine pregătită din punct de vedere fizic decât adversara sa, și cu un plan tactic, în cele din urmă, mult mai bine pus la punct. Juve nu a jucat mai prost decât a făcut-o în campionat, a fost genul de prestație cu care ne-am obișnuit de la echipa lui Sarri, încă de dinaintea pandemiei. Mă rog, fosta echipă a lui Sarri ar fi mai corect, fiindcă a doua zi după meci, antrenorul italian a fost demis, iar în locul său a fost adusă legenda bianconerilor, Andrea Pirlo, însă acest subiect merită un articol separat.

A fost un sentiment ciudat, căci pe un program vedeam cum suferă Realul, neavând niciun argument în fața lui City, iar pe celălalt îl vedeam pe Ronaldo, în aceeași situație, zeii fotbalului sugerând cumva că plecarea lui Cristiano de la Madrid nu a fost de bun augur nici pentru echipă, dar nici pentru Ronaldo. Odată cu eliminarea Realului și a lui Juventus, ramân în competiție doar două echipe care au mai câștigat UCL: Bayern și Barcelona, iar una dintre ele va fi învinsă în confruntarea directă, așa că sunt șanse mari ca în acest an să avem o câștigătoare inedită, într-o ediție inedită a Ligii Campionilor.

Că tot am adus vorba de Barca și Bayern, ei bine, ele și-au respectat statutul de favorite și s-au calificat cu 3-1, respectiv 4-1 în sferturi.

Totuși, doar una dintre echipe a arătat un joc convingător, și anume Bayern, care deși a avut o mică vacanță de la terminarea Bundesliga și până acum, a arătat extrem de bine și în returul cu Chelsea și nu s-au oprit din marcat nici atunci când calificarea era adjudecată. Nu același lucru se poate spune despre Barca, care a avut o primă repriză bună pe Camp Nou, în mare parte datorită formei lui Messi, care este în continuare unicul atuu al Barcelonei în această competiție. În a doua repriză, jocul s-a calmat, Napoli a arătat că nu e capabilă să domine adversarul și să creeze presiune, iar Barcelona s-a mulțumit să joace la trecerea timpului. Așadar vorbim de două moduri diferite în care Barca și Bayern și-au câștigat meciurile. Bavarezii au dat totul până la final, iar catalanii s-au menajat în partea a doua, cred eu și pentru că nu se aflau la cel mai bun nivel fizic, un aspect care va conta mult în miniturneul din Lisabona.

Toate acestea fiind spuse, se anunță un "final 8" extrem de interesant, în care nu mai exista marja de eroare pe care o conferea meciul retur, în care vor conta mai mult ca niciodată calitatea individuală a jucătorilor, capacitatea antrenorilor de a lua decizii pe moment și norocul, până la urmă, pentru că orice greșeală comisă poate fi fatală.

Din păcate va fi mai degrabă un spectacol mut fără prezența spectatorilor, însă ne-am obișnuit deja cu asta, iar scena din Lisabona este pregătită pentru cei ce sunt gata să se facă Remarcați.