Our Recent Posts

Tags

  • Razvan Tomasescu

Doi Ani De Adevaratul Fotbal


Doi ani, 90 de articole, diferite conjuncturi, aceeasi pasiune. Cam asa as descrie eu experienta mea cu blog-ul "Adevaratul Fotbal", cea mai importanta realizare a mea, căci este intr-adevar 100% creatia mea. Nimic nu se compara cu a face ceea ce iti place, iar acest site mi-a oferit oportunitatea unica de a scrie ce vreau, cand vreau si despre cum vreau, fara a fi constrans de bariere. Faptul ca munca mi-a fost apreciata de cititori este cu atat mai imbucurator si motivant sa continui sa postez articole frecvent.

Nimic nu este cert in lumea noastra. O data poti fi in varful muntelui, iar cat ai clipi te poti trezi in abisul infinit al incertitudinii. Daca dupa doi ani deja, eu inca ma aflu aici, scriind si incercand de fiecare data sa aduc idei si concepte noi, este dovada dragostei mele infinite pentru acest sport. Oamenii dezamagesc, viata dezamageste uneori, dar fotbalul niciodata, iar descoperirea acestei pasiuni este o binecuvantare, fiindca exista oameni pe planeta aceasta care nu isi gasesc menirea nici pana la finalul vietii. Pentru a intelege cine esti cu adevarat e nevoie de experiente, e nevoie de oameni care sa te inspire si sa iti fie modele.

De ce iubim fotbalul?

Tocmai fiindca ne inspira in acest sens. Ne inspira sa lasam la o parte ceea ce ne tine pe loc si sa incercam sa devenim cea mai buna versiune a noastra. Ne invata ca nu e interzis sa visezi si ca nimic nu e imposibil. Stiu ca suna a cliseu, dar ce poate fi mai frumos decat ca intr-un sport dominat de bani, o echipa mica precum Leicester sa castige titlul Premier League? Sunt astfel de povesti care inca definesc fotbalul ca fiind "The Beautiful Game". Uneori, incertitudinile de care vorbeam mai sus sunt benefice, fiindca iti ofera astfel de momente de fericire neregizata si foarte greu explicabila in cuvinte.

Misunea mea, daca o pot numi asa, desi suna cam eroic, este de a va prezenta o alta latura a fotbalului decat cea pe care o vedeti la televizor. Nu sunt expert, nu am pretins niciodata ca sunt unul, iar asa cum spuneam si mai sus, scriu despre opiniile mele pe care le argumentez mereu. Faptul ca majoritatea cititorilor apreciaza ce scriu inseamna totusi, ca si ei simt, in general, la fel.

De ce nu scriu articole in engleza?

O intrebare pe care o primesc destul de des si care ma face sa ma indoiesc de viitorul site-ului de fiecare data. Dar imediat imi amintesc de ce am pornit blogul, scopul de la care nu am de gand sa ma indepartez. In Romania este promovat excesiv fotbalul romanesc si e normal, pana la un punct, dar in momentul in care in loc sa se vorbeasca despre un meci de UCL, vedem stiri de genul: ce masina si-a luat X sau cat de beat a fost fotografiat Y, am o problema. Aici, o sa vorbesc mereu serios, despre ceea ce conteaza cu adevarat, catre un public care, cred eu, este peste nivelul acestor stiri. Gasiti atatea analize si opinii in engleza la doar cateva clicuri distanta, fiecare cu interpretarile sale, dar in romana, mai nimic. Cam acesta este raspunsul meu acum si mereu la aceasta intrebare.

Rolul cititorilor.

Am spus de mai multe ori ca scriu, in primul rand, pentru mine. Pentru ca asta imi place sa fac. Realist vorbind, totusi, nu stiu daca as fi continuat sa scriu daca nimeni nu mi-ar fi citit articolele, deci daca citesti aceste randuri: iti multumesc. Poate cunosti si alti oameni pasionati de fotbal, deschisi sa afle opinii noi, in acest caz, un simplu share poate ajuta comunitatea sa creasca.