Our Recent Posts

Tags

  • Razvan Tomasescu

Un An de Adevaratul Fotbal


Pe 8 martie 2018 cream acest blog, fara prea multa pregatire, cu un singur videoclip vizionat pe YouTube referitor la siteul acesta de hosting. Era o varianta teoretic gratis, dar care, evident, s-a dovedit a fi mai scumpa, pentru un oarecare succes. Tot atunci, am publicat si primul articol, legat de un meci Real-PSG. Pe atunci ii vedeam pe madrileni drept posibili castigatori ai UCL, pe care l-au si castigat de altfel, acum, Realul este intr-o cu totul alta conjunctura.

Revenind la blogul acesta, pot spune ca m-a responsabilizat, pentru ca a trebuit sa am un oarecare program, mai mult sau mai putin strict, si nu aveam cum sa dezamagesc cititorii fideli. Au existat si unele momente in care nu am avut chef, nu am avut inspiratie, pentru ca un articol il scriu intr-o ora/ o ora si jumatate, daca ma mai documentez pentru unele articole, dar cautarea unei idei bune, care poate deveni o poveste interesanta este intr-adevar marea provocare. Testul pe care il fac de fiecare data pentru a-mi da seama daca o idee este buna sau nu se rezuma la a-mi raspunde singur la intrebarea: "Daca as vedea acest articol pe internet, as vrea sa il citesc?".

Nu exista articol din cele 50+ de pe siteul meu care mie sa nu imi placa. Atata timp cat mie imi place un articol sunt mltumit, desi unele nu au fost receptate asa de bine. Daca ar fi sa aleg intre a face un articol care sa prinda la public, dar care mie sa nu imi placa si a face un articol care sa-mi placa doar mie, dar cititorii sa nu il aprecieze, as alege mereu a doua varianta.

Sunt unele principii pe care nu vreau sa le incalc, asa ca nu veti vedea vreodata articole de genul: "Messi vs Ronaldo" sau "I-am Istanbulizat". Fotbalul a fost o pasiune din totdeauna pentru mine, fie ca l-am practicat, fie ca l-am urmarit, dar din pacate in Romania sunt destul de putini iubitori de fotbal international, fotbalul pe care mie imi place sa-l numesc ADEVARAT, de unde si numele blogului.

Tin minte foarte bine ziua in care am creat siteul, eram extrem de plictisit si tocmai se jucase returul PSG-Real Madrid, iar eu mereu avusesem cumva aceasta dorinta de a scrie despre fotbal, de a-mi imparatasi opiniile cu alti oameni. Tot in ziua aceea am postat si articolul despre meciul din UCL, un articol respectabil tinand cont ca a fost primul. De atunci au mai urmat inca fix 50 de alte articole, fie despre meciuri din UCL, antrenori, jucatori, partide de la Cupa Mondiala sau subiecte mai controversate. Cert e ca mereu am scris ce am vrut eu sa scriu, fara sa am vreo constrangere la nivelul textului.

Un aspect as vrea sa-l mai lamuresc, eu nu sunt un expert in fotbal, ce scriu eu e doar pura mea interpretare a unor evenimente, desi unele articole au o doza mai mare de subiectivitate decat altele, asa ca daca nu sunteti de acord cu mine in orice privinta, puteti lasa un comentariu la articol, fiindca o sa raspund cu siguranta.

P.S.: Mi se pare interesant ca aniversarea blogului este pe aceeasi data cu Ziua Femeii, iar cu Adevaratul Fotbal am avut parte de multa sustinere si ajutor din partea mamei mele, careia as vrea sa-i urez: "La multi ani!"