Our Recent Posts

Tags

  • Razvan Tomasescu

Un Tur pe Wanda Metropolitano


sursele: https://www.goal.com/ si https://elcomercio.pe/

Pentru ca majoritatea voturilor de la articolul precedent au fost "pro", iata si articolul despre experienta mea pe Wanda Metropolitano, stadionul celor de la Atletico Madrid. Daca pana in 2017, cea mai mare atractie a Madridului din punct de vedere fotbalistic era Santiago Bernabeu, modernul si cochetul Estadio Metropolitano este fara indoiala pe masura.

Initial, pe locul in care se afla acum stadionul Metropolitano, fusese construita o arena pentru Campionatele Mondiale de Atletism, din 1997, la care candida si Madridul. Pana la urma, Atena a gazduit acea competitie, stadinul de 20.000 de locuri numit La Peineta fiind folosit pentru evenimente sportive minore, pentru ca apoi sa fie abandonat in 2004.

In septembrie 2013, Atletico a anuntat ca isi vor construi un nou stadion pe ruinele vechiului La Peineta. Numele stadionului se refera la Wanda Group, cea care a achizitionat drepturile pentru numele arenei, si Metropolitano, in onoarea fostului Estadio Metropolitano, pe care si-au disputat madrilenii meciurile de acasa, inainte de Vicente Calderon. Cu o capacitate de 68.000 de locuri, stadionul are o statie de metrou la doar 200 de metri de magazinul oficial, si pe langa statia care ii poarta numele, mai exista inca 3 statii de metrou la mai putin de 10 minute de mers pe jos. Recordul de audienta s-a inregistrat in noiembrie, anul trecut, la un meci cu Barcelona, cand pe stadion au fost prezenti 66.908 spectatori. Aceasta arena va gazdui si finala UCL din acest sezon.

Stadionul este superb, fiind mai degraba la periferia orasului, comparativ cu Bernabeu, un tur costand in jur de 75 de lei, per persoana. Tot in comparatie cu Bernabeu, am apreciat calitatea scaunelor pentru spectatori, care erau infinit mai confortabile decat plasticul "Los Blancos".

Desi nu am facut turul intr-o zi cu meci, stadionul si mai ales zona din jurul sau erau putin dezolante, parca parasite, iar din unele unghiuri, arena nu mai arata la fel de grandios ca in pozele articolului.

De departe cea mai mare problema a turului, un avantaj urias, in favoarea Realului, a fost expozitia de trofee. Care nu era. Spre deosebire de albi, Atletico nu se poate lauda cu o istorie la fel de bogata, pentru ca, fiind sinceri, pana la Simeone, Atletico era o echipa de mijlocul clasamentului. In rest, la nivel de ghid, de facilitati ale arenei, de vestiare si gazon, totul a fost uimitor. Tot ce am vazut "din vitrina" alb-rosiilor au fost doua replici ale trofeelor Europa League si Supercupa Europei. Turul dureaza aproximativ 45-50 de minute si cuprinde: tribunele, zona de presa, unde au loc interviurile dinaintea meciurilor ( care, apropo, este cea mai mare din toata Spania), zona de flash-interviu, vestiarele, pentru ca apoi sa iesi pe tunel, la bancile de rezerve. Cel putin astea au fost cele mai importante atractii.

In concluzie, stadionul merita vizitat daca esti fan Atletico, dar si daca esti in vacanta in Madrid. Chiar mi-a facut placere sa scriu acest articol, desi eram sceptic la inceput, asa ca voi face inca unul pentru turul de pe Bernabeu, si in viitor, dupa ce o sa mai vad si alte arene.

Experienta mea pe Wanda Metropolitano: 9/10.