Our Recent Posts

Tags

  • Razvan Tomasescu

Revine Spectacolul Campionilor


sursa: https://www.nssmag.com/en/sports

Mai putin de trei zile ne despart de reinceperea celei mai importante competitii fotbalistice inter-cluburi din Europa. Este vorba, desigur, de UEFA Champions League.

Dupa pauza competitionala, in care am vazut echipa Romaniei jucand in noua competitie, Liga Natiunilor, acum putem spune ca a revenit fotbalul adevarat.

Liga Campionilor arata mai interesant ca niciodata, cu noile schimbari impuse de UEFA, asa ca vom avea inca din faza grupelor meciuri extrem de interesante, de nivelul fazelor eliminatorii. Aceste schimbari avantajeaza echipele din Vest, si implicit, spectacolul, dar ingreuneaza si mai mult misiunea formatiilor din Est, precum cele din Romania, asa ca nu ar trebui sa ne supere prea mult o calificare in grupele Europa League, ba dimpotriva, luand in calcul cele intamplate in acest sezon.

Expertii spun ca exista doua grupe, asa-zise, de "foc", grupa B, cu Barcelona, Inter, PSV si Tottenham, si grupa C: PSG, Liverpool, Steaua Rosie Belgrad si Napoli. De asemenea, Juventus este in aceeasi grupa cu Manchester United, consemnand intoarcerea lui Ronaldo pe Old Trafford, acolo unde a explodat sub comanda lui Sir Alex Ferguson, iar alt duel extrem de anticipat este Atletico Madrid-Borussia Dortmund.

Conform unor site-uri de specialitate, cele cinci favorite la titlul UCL sunt: PSG, Manchester City, Real Madrid, Barcelona si Juventus.

Haideti, totusi, sa vorbim si despre principalele modificari realizate de catre UEFA, pentru urmatorii trei ani in Champions League: Spania, Italia, Germania si Anglia au fiecare cate patru echipe califiicate direct in grupe, iar Franta, Portugalia si Rusia vor avea cate trei echipe in competitie. Pe langa asta, atat castigatoarea Europa League, cat si cea a Champions League vor fi calificate direct in grupe, dar cum si Atletico, si Real Madrid s-au calificat in urma pozitiei in clasamentul Ligii Spaniei, regula nu s-a folosit in acest an.

Una dintre cele mai importante marci ale acestei competitii, pe langa celebrul imn care se canta inaintea fiecarui meci, era ora de inceperea a partidelor, anume 21:45, ora Romaniei.

Din acest sezon, pana in 2021 cel putin, vor exista doua ore diferite la care o sa se joace meciurile: 19:55 si 22:00, referindu-ma, din nou, la ora Romaniei. Vom vedea daca aceasta schimbare va fi benefica sau nu, cert este ca ea este menita pentru a largi aria de acoperire a transmisiunilor partidelor din UCL, in special pentru publicul american.

Tin sa fiu de acord cu echipele mentionate mai sus de catre specialisti si oameni pasionati de fotbal,deopotriva, ca fiind echipele favorite la castigarea trofeului. Daca ar fi sa aleg un top trei, acesta ar fi: Juventus, Barcelona, Manchester City. Desi Real Madrid a dominat competitia in ultimii trei ani, nu o mai vad la fel de puternica, din cauza pierderilor suferite in aceasta vara: Ronaldo si Zidane. In locul lui Zinedine Zidane a fost adus Lopetegui, un antrenor cu un stil asemenator, bazat pe posesie, dar golul lasat de plecarea lui Cristiano nu a fost umplut, in ciuda numelor mari care au fost considerate variante, precum Neymar, Icardi sau Mbappe.

Sezonul 2018-2019 va fi inaugurat cu meciurile Barcelona-PSV si Inter-Tottenham, care incep marti, de la ora 19;55.

Cine credti voi ca va castiga aceasta editie a UEFA Champions League, care se anunta mai intensa ca niciodata?