Our Recent Posts

Tags

  • Razvan Tomasescu

Finalul Unei Ere


Aveam titlul pregatit de doua zile, imi facusem planul despre ce ar trebui sa scriu pe langa meciul in sine. Ma gandeam ca si daca pierde, si daca castiga, aceasta finala este finalul unei ere, unui ciclu, pentru echipa antrenata de Zinedine Zidane. Era preconizat ca Bale va pleca la finele sezonului, ca in cazul unui esec, si Zidane va parasi echipa. Cu majoritatea jucatorilor peste 30 de ani, se vorbea incontinuu despre o reconstructie. Totusi, Bale a intrat si a dat doua goluri, iar Benzema, pe care fanii lui Real il vor plecat de peste 2 ani, dar in care Zizou are mare incredere, au decis meciul, aducand al treilea trofeu UCL, la rand, in colectia madrilenilor. Toate acestea pot fi puse pe seama norocului sau a legaturii mistice, despre care am mai discutat pe blog, dintre Real Madrid si UCL. Eu cred ca este Zidane, inspiratia lui, si despre ea am mai vorbit, cea care o ajuta pe Real in momentele de cumpana.

De cand a venit Zidane la carma echipei, Real Madrid stie sa sufere, stie sa cedeze posesia in fata adversarului si sa se apere cand e nevoie. Chiar si asa, pe parcursul acestui sezon de UCL, care nu a fost unul usor, au existat extrem de putine momente in care echipa blanco sa fi fost in pana de idei sau sa fi pierdut controlul meciului, si pana si in acele momente, echipa ramanea calma, sigura pe ea. Acesta este nivelul de incredere la care a ajuns aceasta echipa, care, in ceea ce ma priveste, este cea mai buna din punct de vedere psihic.

Se va tot vorbi despre greselile de amator ale portarului lui Liverpool, Karius, care intr-adevar, sunt inexplicabile, despre accidentarea lui Salah, care ar putea rata Mondialul din vara. Nu stim niciodat ce s-ar fi intamplat daca egipteanul ar fi continuat meciul. Dar pentru mine e simplu, asa a fost sa fie. Era inevitabil ca Real sa nu castige trofeul, sa nu termine intr-o nota pozitiva ceea ce, drept vorbind, era lor. Si asa cum zicea Puyol, este de nescuzat ca aceasta dominatie a Realului a avut loc cu un Messi aflat in cea mai buna forma a carierei, dovada a greselilor nenumarate facute de conducerea Barcelonei.

Este greu de crezut ca Real va mai putea sa castige un nou trofeu in sezonul viitor, cel putin asa pare, cu reconstructia care este necesara in perioada de transferuri, dar 4 trofee in ultimii 5 ani, 3 dintre ele consecutive, este o performanata care greu va putea fi egalata.

Odata cu aceasta finala, se termina si sezonul 2017-2018, despre care voi face o retrospectiva cat de curand.