Our Recent Posts

Tags

  • Razvan Tomasescu

Neobosita "Batrana Doamna"


Inainte de a incepe articolul propriu-zis, trebuie sa fac o precizare: Batrana Doamna = Juventus Torino.

In ultimele sase sezoane, titlul Serie A( Campionatul Italian, asa cum este el denumit din 1929) a fost acaparat in totalitate de bianconeri. Indiferent daca erau sub comanada lui Antonio Conte sau a lui Massimiliano Allegri, echipa a dominat fotbalul italian.

Castigatoarea Cupei Campionilor din 1985 si 1996 si-a recapatat aura de echipa privilegiata a Italiei, aflandu-se in finala UCL de doua ori in ultimele trei sezoane.

De-a lungul istoriei sale, Juve a jucat un singur sezon in liga secunda italiana (Serie B), in sezonul 2006-2007, din cauza scandalului din Italia, cunoscut sub numele de ’’Calciopole’’. Juventus a fost retrogradata in 2006 si i-au fost retrase doua titluri de campioana a Serie A.

Altundeva vreau eu sa ajung, in sezonul actual, 2017-2018, in care lupta din campionatul peninsular este mai apriga ca niciodata. Pana nu demult, Juventus se afla in spatele lui Napoli, insa in prezent, distanta dintre primele doua clasate este de numai doua puncte, cu noua etape ramase de disputat. Ar fi al saptelea titlu consecutiv, o performanta incredibila, avand in vedere ca nicio alta echipa din Serie A nu a castigat nici macar sase titluri consecutive. Juventus joaca astazi impotriva lui Milan, care se afla intr-o categorica crestere de forma. Impresia generala este ca in Italia, dorinta suporterilor celorlalte echipe si a majoritatii oamenilor implicati in fotbal este ca Napoli sa castige campionatul, poate pentru a opri hegemonia Batranei Doamne, care, asa cum am spus, dateaza din 2012.

Spre nenorocul lor, in UCL, o vor infrunta pe Real Madrid, detinatoarea ultimelor doua cupe continentale. Juventus a avut anumite probleme de lot, si inca are, dar Chellini a reluat antrenamentele cu gruparea torineza.

Cred totusi ca pentru ei un success in finala UCL ar fi mult mai important decat un triumf in campionat. Ar fi si ultima sansa pentru legenda lor, Gianluigi Buffon, portarul in varsta de 40 de ani, anuntand ca, cel mai probabil, se va retrage la finalul acestui sezon.

Meciurile din UCL vor avea loc pe 3 si 4 aprilie, si evident, pe 5 aprilie va aparea articolul dedicat competitiei campionilor.