Cele Mai Bune Articole

Pele_Bengt_Gustavsson_Schwe_01.jpg

De Ce Este Pele Supraevaluat

Astazi, Pele este considerati de multi unul dintre cei mai buni, daca nu cumva cel mai bun jucator al tuturor timpurilor. Pele este, intr-adevar, unul dintre cei mai influenti fotbalisti ai generatiei sale, contribuind la globalizarea interesului pentru fotbal, dar in acest articol vreau sa va ofer o altfel de persepctiva, sper eu, una mai echilibrata, asupra acestei vedete internationale din secolul trecut.

balonul de aur.jpg

Balonul De Aur Si Credibilitatea Sa

Balonul De Aur este cea mai importanta distinctie pe care un fotbalist o poate primi in cariera sa.
Acesta ar trebui sa fie un premiu individual, care sa-l scoata in evidenta pe cel mai bun jucator al anului respectiv, dar mai nou, premiul este acordat finalistului care a castigat mai multe trofee in acel an, si am si doua exemple clare care sustin aceasta afirmatie:

fotbalul in sua.jpg

Fotbalul In Statele Unite

Avand a treia populatie din lume si fiind una dintre cele mai mari puteri de pe mapamond, te-ai gandi ca SUA ar trebui sa faca parte din elita fotbalistica, insa, asa cum stim cu totii, nu este asa. Echipa nationala a Statelor Unite ale Americii a ratat calificarea la Mondialul din Rusia si uitandu-ne la campionatul intern, nici viitorul nu suna prea bine.

xavi.jpg

La Retragerea lui Xavi

Xavi a plecat de la Barca mai devreme, in 2015, pe atunci nu aveam siteul, insa luna aceasta, Xavi Hernandez si-a anuntat retragerea totala din fotbal. Astazi voi discuta despre viitorul sau in fotbal, va voi reaminti momente frumoase legate de marele mijlocas catalan si voi analiza diferenta dintre Barcelona cu Xavi si Iniesta la mijloc si cea cu Rakitic si Vidal in spatele lui Messi.

messi vs liverpool.jpg

Lionel Messi: Prestigiul Semifinalelor UCL

Sunt sigur ca multi dintre voi ati vazut sau, macar, ati auzit de filmul lui Christopher Nolan: Prestigiul. Daca "nu", vi-l recomand, pentru ca tensiunea creata de Nolan in acel film este comparabila cu cea din cele doua semifinale UCL., doua meciuri care nu au fost atat de diferite cum ar parea la prima vedere, dar intre care exista o diferenta majora, si anume spectaculozitatea anticipata de toata lumea.

romania u21 v1.jpg

Romania U21: Speranta Unui Neam Intreg

Anglia-Romania, 2-4, din pacate nu este vorba de un turneu la seniori, ci de ultima "isprava" a baietilor antrenati de Mirel Radoi. Dupa aceasta victorie si cea impotriva Croatiei, se tot spune ca aceasta este urmatoarea generatie de aur. Eu nu am apucat sa vad acea generatie care a scos lumea in strada in '94, nu am apucat sa vad cum Steaua castiga Cupa Campionilor in '86, in fata Barcelonei, iar astazi, daca nu ar exista dovezi, as putea zice ca sunt fantezii.

johan-cruyff.jpg

Cruyff Si Filozofia Barcelonei

Johan Cruyff este unul dintre cei mai influenti oameni din istoria fotbalului. Atat ca jucator, cat si ca antrenor, Cruyff a ajutat la imbunatatirea fotbalului modern, dar mai ales la crearea Barcelonei moderne. Astazi voi analiza importanta lui Johan Cruyff in istoria echipei catalane.

totti loialitate.jpg

Francesco Totti Si Loialitatea In Fotbal

De cate ori auzim fraze de genul: "X si-a tradat echipa" sau "Y s-a vandut pentru ca a plecat la rivali"?! Dintr-un punct de vedere, din cel al fanilor, poate fi de inteles aceasta atitudine, dar pana la urma ca jucator de fotbal, trebuie sa dai tot ce ai mai bun, indiferent pentru cine joci. Totusi, anumiti jucatori vad situatia din aceeasi perspectiva ca suporterii, iar unul dintre ei este si Francesco Totti, unul dintre cei mai mari jucatori italieni...

last man standing.jpg

Sir Alex Ferguson: The Last Man Standing

Sir Alex Ferguson este unul dintre cei mai titrati antrenori din istorie si, fara indoiala, cel mai mare antrenor din istoria campionatului Angliei.
El si Arsene Wenger sunt cei doi antrenori care au schimbat viziunea englezilor asupra fotbalului, Premier League fiind astazi cel mai echilibrat campionat din Europa.